• Miron Pompiliu - Stei
  • Miron Pompiliu - Stei
  • Miron Pompiliu - Stei
  • Miron Pompiliu - Stei
  • Miron Pompiliu - Stei
  • Miron Pompiliu - Stei
  • Miron Pompiliu - Stei
  • Miron Pompiliu - Stei

PostHeaderIcon Revista ,,Oglinda"- an școlar 2012-2013

Pentru a vizualiza revista Oglinda, an şcolar 2012-2013, vă rugăm să accesaţi acest link: Revista Oglinda

Prof. Adelina Mangra

 

PostHeaderIcon ,,Să știi mai multe, să fii mai bun"

Activitățile derulate de către profesorii din cadrul catedrei de limba și literatura română pe parcursul săptămânii intitulate ,, Să știi mai multe, să fii mai bun”, s-au desfășurat conform orarului stabilit.

Luni, 01.04.2013, de la ora8-11, în incinta sălii de clasă a VIII-a B, a avut loc activitatea denumită ,, Să jucăm cărți in spiritual gramaticii! “. Elevi participanți au fost din clasa a V-a și a VIII-a. Acestora li s-au împărțit jetoane colorate și sarcina dată era să le completeze cu diferite verbe la timpurile și modurile învățate. După aceasta, au jucat cărți cu ele, în echipe de câte patru elevi. Jocul a fost amuzant și atractiv pentru participanți. În ultima oră, au jucat un joc de îndemânare, care le-a cultivat atenția și spiritul de competiție.

Marți, 02.04.2013,de la ora 8-11, în sala de clasă a VI-a C, s-a ținut activitatea ,, Carte frumoasă, cinste cui te-a scris!”. Participanțíi au fost de toate vârstele, de la clasa a V-a până la clasa a VIII-a. În prima parte a activității, un voluntar trebuia să descopere despre ce personaj e vorba pe jetonul aplicat pe spatele lui din întrebările și răspunsurile oferite de colegii din sală. Jocul a permis dezvoltarea creativității, reactualizarea cunoștințelor anterioare și dezvoltarea spiritului de întrajutorare. În ultima parte, elevii au realizat afișe pe baza unor cerințe clar stabilite. S-a creat o atmosfera plăcută și umorul și-a făcut simțit prezența.DSC05400

Citeşte mai mult...

 

PostHeaderIcon Revista „Oglinda” nr. 23, iulie 2012

Revista „Oglinda”, revista școlii noastre, a ajuns la numărul 23.

Capture

 

 

PostHeaderIcon SĂ PĂSTRĂM MEDIUL CURAT !

Scoala noastră este înscrisă în Campania,, Mai curat” cu proiectul “Pentru un oras mai curat colectăm selectiv deseurile”

În cadrul proiectului au realizat o serie de activităti:

-am confectionat recipiente speciale din cutii de carton  pentru colectarea selectivă a hartiei,a peturilor, a sticlei, a metalului ,  becuri;

-am realizat un panou unde au fost expuse desene, poezii, mesaje ecologice privind colectarea selectivă a deseurilor;

-am realizat o harta a României din capace de Petu-ri,sugerând că dorim o Românie mai curată prin colectarea si reciclarea  deseurilor;

-am colaborat cu elevii de la  Colegiul National.Avram Iancu Stei  prin activităti comune de colectare selectivă în oras si abordarea unui sondaj de opinie legat de colectarea  selectivă.

Citeşte mai mult...

 

PostHeaderIcon COLECTAREA SELECTIVA A DESEURILOR - IMPACT ASUPRA MEDIULUI

Noi oamenii avem obligatia de a proteja planeta pe care traim prin influentarea procesului de ecologizare al acesteia. El consta printre altele si de colectarea selectiva a deseurilor incepand de acasa de la noi, continuand prin incurajarea oamenilor de a selecta deseurile in institutii, mobilizand elevii de a le colecta selectiv la scoala si nu in cele din urma pe strada, in natura, mediul inconjurator.  Aceasta colectare trebuie facuta corect pentru a avea un impact pozitiv asupra naturii.

Citeşte mai mult...

 

PostHeaderIcon Selectarea corespunzatoare a deseurilor

Pe baza informatiilor de la ore si apeland la alte surse de informare, am descoperit ca deseurile sunt substante rezultate in urma unor procese biologice sau tehnologice,care nu mai pot fi folosite ca atare. Detinatorul are intentia sau obligatia de a le inlatura, dar unele sunt refolosibile. De regula, deseurile reprezinta ultima etapa din ciclul de viata al unui produs. Ciclul de viata al produsului reprezinta perioada cuprinsa intre data de fabricatie a produsului si data la care acesta devine deseu.  Una dintre cele mai acute probleme legate de protectia mediului este reprezentata de generarea deseurilor in cantitati mari si gestiunea necorespunzatoare a acestora. Un exemplu de combatere a acestei probleme este campania ,,Let’s do it !Romania.”

Citeşte mai mult...

 

PostHeaderIcon Activitatea catedrei de română

Cadrele didactice componente ale catedrei s-au impilicat în anul şcolar 2010-2011 în numeroase activităţi desfăşurate atât în şcoală, cât şi în afara acesteia după cum urmează:

Citeşte mai mult...